למגדל הביתי


למה להנביט?
כי לגדל לעצמך את האוכל זה כיף גדול :) 
הנבטים שגדלים אצלכם על אדן החלון יהיו טריים יותר, בריאים יותר וטעימים יותר מכל קופסת נבטים שתקנו בסופר. 

שיטת הגידול שלנו
ישנם שיטות רבות וטכניקות לגידול נבטים. אנחנו בנבטים של אודי, מגדלים למעלה מ-15 סוגי נבטים, רובם בטכניקת גידול דומה.
בעמוד הזה נראה לכם צעד אחר צעד איך ניתן לגדל נבטים באיכות הגבוהה ביותר אצלכם בבית.
אתם מוזמנים לצפות בסרטון ההדרכה הקצר שהעלנו על שיטת הגידול שלב אחר שלב. אם תדפדפו למטה בעמוד תמצאו את ההסברים המפורטים יותר לגבי הגידול הביתי, ומידע רלוונטי נוסף. 

לסרטון הדרכה לגידול נבטים לחץ כאן
 
זרעים לנבטים וציוד הנבטה
אנחנו מספקים ציוד הנבטה פשוט ושימושי ביותר,מגשי הנבטה פשוטים ומצויינים לכל שימוש, מצע גידול מקצועי לנבטים, וזרעים אורגניים מובחרים.  
זרעי נבטים אורגניים מובחרים
מגשי גידול לנבטים
מצע גידול מקצועי קוקוס+קומפוסט אורגני


 
הנחיות גידול
+ יש לפזר את מצע הגידול בתוך מגש הגידול עד לקו שמופיע בערך באמצע המגש. להדק קלות ולהשקות את המצע.
+ לפזר בצורה אחידה ככל שניתן את הזרעים על המצע (מומלץ לראות בסרטון הדרכה). ניתן להשתמש בחצי מגש בלבד לפי הצורך, או לחלק אותו לשניים-שלושה סוגים שונים
+ להשקות ולכסות בכיסוי שחור וכהה. או אחד שאנחנו מספקים או כל דבר אחר שיעשה חושך
+ בימים של אחר מכן יש לפתוח פעם ביום את הכיסוי ולהשקות קלות. לוודא שיש למים לאן להתנקז, אם לא יהיה ניקוז טוב, עלולים להיווצר ריקבונות. חשוב לראות שהחורים של המגש פנויים ומאפשרים לשארית המים לצאת.
+ מגיעים לשלב של הנביטה שבו מסירים את הכיסוי (להיעזר בסרטון) וממשיכים להשקות פעם ביום
+ כשהנבטים בגובה המתאים לאכילה, קוצרים ואוכלים או מכניסים למקרר בקופסה סגורה. חשוב לקצור לפני שמשקים ככה הנבטים נשמרים הרבה יותר זמן בקירור.
 
טיפים
+מחזוריות- מומלץ תמיד לגדל 2 מחזורים במקביל ככה שתמיד יהיה נבטים לקצירה. לדוגמא- זריעה ראשונה של מגש א', וארבעה ימים לאחר מכן זריעה של מגש ב' וחוזר חלילה.
+אור- אין צורך בשמש ישירה, ואפילו עדיף להימנע מכך. מקום מוצל שיש בו אור הוא מקום מצויין לגידול נבטים. יכול להיות מטבח, סלון, או מקום מוצל במטבח. במרוצת הזמן אפשר לעשות ניסיונות שונים ולבדוק איפה בבית/בגינה הנבטים בצורה הטובה ביותר
+ השקייה- ברגישות. הטעות הנפוצה ביותר היא השקיית יתר, לכן יש להיות רגישים ולראות שאנחנו לא חונקים את הנבטים במים. מצע הקוקוס סופח נוזלים בצורה מצויינת ולכן אין צורך להשקות הרבה. מצד שני, לשים לב שקצוות המגש לא מתייבשים, דבר שיכול לקרות כתוצאה ממשבי רוח או שמש ישירה על המגש.
+ קציר- לקצור נמוך ככל האפשר כשהנבטים יחסית יבשים (לא מיד לאחר השקייה), ממליץ להתחיל לקצור יום-יומיים לפני גובה הקציר הרצוי, ככה יתאפשר לקצור את הנבטים בהדרגה עד לסיום המגש.
+ כמויות בהזמנה- שק של 50 ליטר מצע גידול מספיק להרבה מגשים. כמה עשרות טובים תלוי כמה נדיבים תהיו. מבחינת מגשים, מומלץ להזמין לפחות שניים כדי שתהיה מחזוריות בגידול, 4 או 6 הם גם מספרים טובים אם רוצים יותר גיוון וכמות. אם אתם לא יודעים מתי תזמינו שוב וחושבים לקחת 2 שקי מצע, אין שום בעיה לאחסן אותם, הם מגיעים סגורים ונשמרים מצויין לאורך זמן.
לגבי כמויות זרעים, יש עניין של ניסוי ותהייה שכן כל סוג של זרעים מספיק לכמות אחרת של מגשים.
אנסה לתת קצת כיוון כאן בעניין הזה-
100 גרם של נבטי ברוקולי, קייל, חרדל ודומיהם מספיקים לכמעט 3 מגשי גידול שלמים.
אומדן של 200 גרם זרעי חמנייה יספיקו למגש אחד שלם(נזרע צפוף)
100 גרם של זרעי בזיליקום יספיקו לבערך 7 מגשים שלמים
 
בהצלחה!
 
 להזמנת זרעים וציוד הנבטה 
 
 
 
 
 

 


שם מלא:

טלפון:

אימייל:

פנייה בנושא...